Geschiedenis

Op 31 augustus 1972 werd er in Hotel “De Driehoek” in Lichtenvoorde een bijeenkomst georganiseerd om proberen te komen tot de oprichting van een speeltuinvereniging voor de woonwijken ’t Veld en Hooiland. Dit geschiedde en op de volgende vergadering van 12 oktober werd de naam “Kindervreugd”gekozen. Vanaf die datum werd er contributie ge├»nd, subsidies aangevraagd en sponsors benaderd.

De uitnodiging voor de eerste algemene ledenvergadering kunt u hier bekijken.

Het allereerste bestuur bestond uit voorzitter Th. Steentjes, secretaris C. Booy, penningmeester B. Eekelder, en de bestuursleden H. van Leeuwen, G. Kuiperij, B. Mulder en J. Buiting.

Het streven was in het voorjaar van 1973 een speeltuin te realiseren. Het duurde echter tot 28 mei 1977. Deze feestelijke dag werd de speeltuin officieel geopend door de edelachtbare heer Greffen, toenmalig burgemeester.

Foto’s van de opening op 28 mei 1977 kunt u hier bekijken.

6 november 1983 werd, na een bouwtijd van ruim een jaar, het clubhuis geopend door Desi en Matthieu Maatkamp die de naam “Veldschoppe” verzonnen hadden.

Het krantenartikel van de opening van de Veldschoppe kunt u hier nog eens nalezen.

Jarenlang werden er naast het lekker spelen in de speeltuin verschillende activiteiten georganiseerd, fietssterritten, barbecues, kampweekenden, deelname aan de zwemmarathon en avondvierdaagse, spelmiddagen met Koninginnedag en Hemelvaart, playback shows, rommelmarkten volleybaltoernooien, Paaseieren zoeken, Sinterklaas en Kerstmisactiviteiten, crosswedstrijden, filmmiddagen, discoavonden, dauwtrappen, seniorenmiddagen, knutselmiddagen en workshops.

In 2003/2004 werd de speeltuin gedeeltelijk verplaatst omdat er op een gedeelte van de speeltuin huizen werden gebouwd. Veel speeltoestellen en de zandbak moesten worden verplaatst en oude toestellen werden vervangen. Er kwam ook een nieuw oppasserhuisje.

Het krantenartikel van de opening na de verplaatsing kunt u hier nog eens nalezen.

In 2005/2006 werd de Veldschoppe geheel gerenoveerd. In 2007 werd het oude oppasserhuisje afgebroken en kwam er een ruime berging met toiletten.

Al met al mogen we concluderen dat we- dankzij de enorme inzet van vele vrijwilligers- een prachtige speeltuin met clubgebouw hebben, waarin kinderen veilig, heerlijk kunnen spelen.